maart 19, 2020 Blog Geen reacties


De laatste weken is een rollercoaster geweest voor iedereen.Het corona virus brengt een hoop zorgen met zich mee, veel ondernemers zijn ongerust over hun salon, cafetaria, restaurant of winkel. Maar ook om hun dierbaren die kwetsbaarder zijn.

Wat ik wel heel mooi vind om te zien is dat iedereen er voor elkaar is. Kinderen maken tekeningen voor kwetsbare ouderen, kleine ondernemers worden gesteund door cadeaubonnen af te halen. En zelf merk ik ook de steun van andere ondernemers, waar ik heel dankbaar voor ben! Ook heb ik ongelofelijk veel respect voor het zorgpersoneel die dag en nacht klaarstaan om ervoor te zorgen dat de zieke en oudere mensen zich hier zo goed mogelijk doorheen slaan.

Op advies van de brancheorganisatie ANKO had ik op Ma 16 Maart besloten om voorlopig mijn salon te sluiten. Dit advies van het ANKO werd door enige verwarring met het RIVM vlak daarna weer ingetrokken, en besloot ik dus ook weer open te gaan vanaf vrijdag 20 Maart. Ik heb deze paar vrije dagen gebruikt om de salon in zijn geheel schoon te maken en ontsmetten. Zodat ik met een gerust hart weer open kan gaan!

Ook ben ik druk bezig met dingen waar ik anders nooit aan toe kom, zoals mijn website, behandelingsplannen maken, Instagram/Facebook posts klaarzetten. Stilzitten doen we dus zeker niet! Ik heb ook besloten om meer tips & tricks online te gaan zetten omdat hier altijd zo leuk op gereageerd wordt!

Ik probeer ook mijn steentje bij te dragen om dit virus zo klein mogelijk te houden.
De voorzorgsmaatregelen die ik als kapster kan nemen zijn:
– De kapmantels die klanten gedragen hebben, worden na het knippen gelijk in de was gedaan.
– Na iedere klant de spullen die ik gebruikt heb desinfecteren.
– In de salon is er voldoende ruimte om afstand tussen beide klanten te houden, in deze periode houd ik een lege stoel tussen de klanten in.
– Mijn eigen gezondheid houd ik extra in de gaten, zo lang ik zelf geen klachten krijg en het advies word niet meer veranderd blijf ik gewoon open!

Houd elkaar goed in de gaten, en zorg goed voor elkaar.
En vergeet ook vooral niet de lokale ondernemers te blijven steunen, zodat deze ook kunnen blijven bestaan!

Liefs Manon

 

Written by Manon Lagarde