november 17, 2019 Blog Geen reacties

Deze vraag krijg ik regelmatig in mijn salon, maar om het antwoord te weten op deze vraag is het fijn om te weten wat hoofdroos nou eigenlijk is.

Eigenlijk is het een onschuldige aandoening die heel erg veel voorkomt. Bij mensen die last hebben van roos is de productie van talg groter. Waardoor de dode huidcellen aan elkaar gaan klonteren. Bij irritatie van zeep of cosmetica kan roos opkomen. Ook kan een te droog klimaat, voeding, erfelijke aanleg, of stress ervoor zorgen dat je roos krijgt.

 

Maar nu het belangrijkste!

Wat kan je hier aan doen?

  • Zonlicht! Zonlicht geeft verbetering voor je hoofdhuid als het gaat om roos.
  • Ook heb je haarmaskers met een soort scrub in het masker. Een goed haarmasker hiervoor is EXFOLIATIVE SCALP THERAPIE van NATULIQUE! Deze kun je lekker op de hoofdhuid in masseren en geeft de hoofdhuid echt een boost. Dit product is daarom ook te koop in mijn salon.
  • Het is erg belangrijk om een milde shampoo te gebruiken dus GEEN antiroos shampoo! Deze is vrij agressief voor je hoofdhuid. Zelf heb ik de Derma control shampoo van Finnley’s in het assortiment. Deze zorgt ervoor dat de ontregelde functies van de hoofdhuid weer wat hersteld worden. Denk aan vet haar, roos, talgvorming, en een geïrriteerde hoofdhuid.
  • Probeer de hete douche en hete föhn zoveel mogelijk te vermeiden.
  • Qua stylingsproducten kun je voor je hoofdhuid het beste natuurlijke producten gebruiken, in mijn salon heb ik een breed assortiment aan natuurlijke producten van NATULIQUE!
Written by Manon Lagarde